Vaders
7 oktober, 2020
Huis in de Lucht
7 oktober, 2020
Drie paden om de persoonlijke ontwikkeling van vaders en moeders te versterken

Traject van 9 sessies gericht op ouders die het belangrijk vinden om zichzelf beter te leren kennen, en zichzelf te ontwikkelen om het welzijn van zichzelf en van hun kinderen te laten groeien.

Het traject wordt verdeeld in drie stappen van drie sessies per keer.

Elke stap heeft een hoofdthema dat te maken heeft met het opbouwproces van het welzijn van de ouder, zowel als mens en als zorgfiguur.

Mijn biografie, de relaties en communicatie tools, en ik en mijn habitat zijn de hoofdlijnen van het programma.

Tijdens de sessies gaan de ouders zichzelf beter leren kennen, ervaringen met andere ouders delen en krijgen zij verschillende praktische gereedschappen mee om de kwaliteit van hun dagelijkse leven en dat van de kinderen te verhogen.

Mijn biografie

Wie ben ik? Wie was ik? en wie ben geworden? waar komen mijn krachten en belemmeringen vandaan?

Door te spelen en onze biografie te delen worden we bewust van valkuilen, grenzen en hoe ons eigen verhaal, de relatie die we met onze kinderen hebben bepaalt.

Hoe kan mijn biografie een bron van veerkracht worden voor mijzelf en voor mijn gezin.

Onze relaties
Hoe kan ik meer verbinding ervaren in de relaties om me heen? Zou je anderen graag willen begrijpen en jezelf zo leren uitdrukken dat er wederzijds begrip ontstaat? Zou je een meer verbindende en respectvolle relatie met je kind(eren) willen ervaren? Zou je op een meer verbindende wijze met je partner willen kunnen communiceren, zonder kritiek of eisen te horen?

Roeping en talenten

Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen, ligt je roeping’ zei Aristoteles. Het woord roeping is minder van nu, maar daarmee is het niet minder waar. Waar heb jij waarde toe te voegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *