Wie zijn we?

De ontwikkeling van een hechte relatie tussen ouders en kinderen tijdens de jeugd is het startpunt

Wie zijn we

De Stichting De Veerkrachtige Gemeenschap is een organisatie die vanaf oktober 2017 verschillende activiteiten organiseert voor bewoners in Delfshaven. Wij zijn een groep mensen met een migratieachtergrond die een enorme levenservaring hebben opgebouwd als ouders en als mens.

Onze team bestaat uit mensen uit het onderwijs, kunst en cultuur, antropologie, en psychologie, maar vooral uit mensen met een betrokken hart voor sociale verandering en transformatie om een bijdrage te leveren aan een rechtvaardige maatschappij. Onze kerndoelstellingen zijn gericht op het welzijn van de jeugd. Een van onze principes is dat volwassenen een rol van belang hebben bij het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen en jongeren.

Onze uitdaging

We zijn van mening dat het aan wij als zorgfiguren en volwassenen in het algemeen, de verantwoordelijkheid hebben om een sfeer te creëren waarin kinderen en jongeren kunnen opgroeien en hun eigen identiteit kunnen vormen.

We zijn ons er echter van bewust dat deze aangename omgeving een uitdaging kan worden, wanneer we zelf vastzitten in ongezonde patronen om relaties met onszelf, met anderen of met de omgeving op te bouwen.Daarom geloven we dat een permanent proces van persoonlijke en gemeenschappelijke ontwikkeling nodig is. De welbevinden van de jeugd. De Stichting Veerkrachtige Gemeenschap, verzameld en onderzoekt alle theorieën, initiatieven, visies en ervaringen waarbij met liefde, respect en gelijkwaardigheid naar de jeugd wordt gekeken.

Onze Inspiratie

De welbevinden van de jeugd.

De Stichting Veerkrachtige Gemeenschap, verzameld en onderzoekt alle theorieën, initiatieven, visies en ervaringen waarbij met liefde, respect en gelijkwaardigheid naar de jeugd wordt gekeken.

Actie onderzoek

We zijn een organisatie die altijd bezig is met (zelf) ontwikkeling.

We zijn van overtuigd dat de permanent leerproces is nodig om een betekenisvolle bijdrage aan de gemeenschap te bieden. Daarom zijn we dit jaar met een participatief actieonderzoek (PAO) begonnen gericht op jongeren van Botu / Delfshaven.

Contact

Nieuwsbrief