Veerkracht en veerkracht bronnen

Huis in de Lucht
7 oktober, 2020
Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan traumatische of pijnlijke ervaringen en daar misschien zelfs sterker uit te komen.

Onderzoek toont aan dat mensen, die geconfronteerd worden met ingrijpende of levensbedreigende gebeurtenissen, naast de pijn en ongemak die deze gebeurtenissen met zich meebrengen ook beschrijven hoe hun leven op een hoopvolle manier veranderd is als resultaat van een lastige gebeurtenis.

In de psychologie werd het concept van veerkracht of “kunst van het navigeren tussen de rivieren” in Frankrijk geïntroduceerd door Boris Cyrulnik.

We dienen ons duidelijk te realiseren dat dit vermogen niet aangeboren is, maar het heeft zijn wortels in de kindertijd, en in de relatie die ouders met hun kind hebben.

Door onze projecten willen we een bijdrage leveren aan de versterking van bronnen van veerkracht bij de jeugd.

Ontwikkeling van een veilige hechting, zelfvertrouwen versterken, gezien worden en zich gezien voelen, talentontwikkeling door het doen, omgaan met conflicten en stressfactoren, participatie en gevoel van saamhorigheid zijn veerkracht bronnen die we door onze activiteiten willen bevorderen.

Om dit te bereiken gaan we elke jaar ons programma uitbreiden en steviger maken met een aanbod dat verschillende aspecten van de veerkracht kan versterken.
In dialoog en verbinding met bewoners blijven, bewustwordingsactiviteiten, activiteiten voor participatie en talentontwikkeling, kunstprojecten en community building zijn de gereedschappen om de veerkracht bronnen te versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *