Vaders

Vanaf het visie van veerkracht wij zijn ervan overtuigd dat het opvoedingsproces een verantwoordelijkheid is van zowel moeders als vaders. Wij geloven dat wanneer beide ouders aanwezig kunnen zijn in het dagelijks leven van het kind, de levenskwaliteit van het gezin alleen maar beter kan worden.

Wij beschouwen het gezin als een nest van transformatie en veranderingen van de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw. Binnen het gezin kunnen de kinderen leren en vooral ervaren dat een leven in balans en gelijkwaardigheid tussen mensen werkelijk kan bestaan.

De vrouwen hebben stapsgewijs aan het emancipatieproces deelgenomen en dat zal niet meer stoppen.

Het moederschap en het vaderschap zijn diepgaand beïnvloed door dit emancipatieproces. De vrouwen en mannen hebben telkens weer de behoefte om hun eigen leven als mens te bepalen en om de historische rolpatronen te doorbreken.

In deze context willen wij bij onze projecten meer mannen/ vaders uitnodigen om aan onze activiteiten deel te nemen. Het emancipatieproces is een feit, maar niet bij allemaal. Er is nog veel te doen en er moet nog veel gebeuren.

Veel mannen en vaders zijn intuïtief al bezig met deze zoektocht naar nieuwe manieren om nog wel in contact te blijven met zijn mannelijkheid maar zich er tegelijkertijd van bewust is wat het betekent om vader voor de kinderen te zijn.

Vaders die net als veel moeders, emoties, gevoelens kunnen delen en zorgzaam zijn voor het kind in het dagelijks leven.

De visie en missie van Veerkrachthuis is altijd bestemd voor zowel moeders als vaders, maar wij zijn ons ervan erg bewust dat er een speciaal proces voor vaders moet worden ontwikkeld om hun aandacht en interesse op te wekken.

Contact

Nieuwsbrief