Programma Veerkrachthuis


Programma Jeugd en Veerkracht

5 inspirerende bijeenkomsten die bestaan uit een lezing, een coachingworkshop, dialoogtafels en een heerlijke lunch . Elke jaar richten we ons op een hoofdthema dat in 5 sessies wordt verdiept en aangepakt vanuit verschillende invalshoeken. In het jaar 2021 organiseren we de derde editie van Jeugd en Veerkracht.

Vadersbetrokkenheid

Veel mannen en vaders zijn intuïtief al op zoek naar nieuwe manieren om wel in contact te blijven met hun mannelijkheid maar zijn zich er tegelijkertijd van bewust wat het betekent om vader voor de kinderen te zijn. Vaders die net als veel moeders, emoties, gevoelens kunnen delen en zorgzaam zijn voor het kind in het dagelijks leven. Wij beschouwen het gezin als een nest van transformatie en verandering van de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw. Vanuit de visie van veerkracht zijn wij ervan overtuigd dat het opvoedingsproces een verantwoordelijkheid is van zowel moeders als vaders. Wij geloven dat de aanwezigheid van beide ouders in het dagelijks leven van het kind, de levenskwaliteit van het gezin bevordert. Binnen het Veerkracht Huis hebben we gesprekken gevoerd met vaders om een programma te maken op basis van hun krachten, interesse en behoeften. Op dit moment zijn we weer met de gesprekken met vaders begonnen. Ben je vader? En wil je graag meedoen aan de gesprekken. Neem contact met ons.

Traject Zelfbewuste ouders

Drie paden om de persoonlijke ontwikkeling van vaders en moeders te versterken Traject van 6 sessies gericht op ouders die het belangrijk vinden om zichzelf beter te leren kennen, en zichzelf te ontwikkelen om het welzijn van zichzelf en van hun kinderen te doen groeien. Het traject wordt verdeeld in drie stappen van drie sessies per keer. Elke stap heeft een hoofdthema dat te maken heeft met het opbouwproces van de groei van de ouder, als mens en als zorgfiguur. − Ik als kind − omgaan met emoties − communicatie in verbinding. Tijdens de sessies leren de ouders zichzelf beter kennen, delen ervaringen met andere ouders en krijgen ze verschillende praktische gereedschappen mee om de kwaliteit van hun dagelijkse leven en dat van de kinderen te verbeteren.

Mater theater met moeders

De Stichting de Veerkrachtige Gemeenschap in samenwerking met Interacto gaat een nieuw initiatief voor moeders van Delfshaven uitvoeren. Gedurende 12 weken zullen we onze eigen verhalen en ervaringen als moeder en als vrouwen verkennen en delen. Daarnaast gaan we het materiaal benutten om een voorstelling te maken, door middel van een co-creatie tussen de deelne. Pero mers, en vervolgens voor de rest van de gemeenschap te vertonen. Door Theater en muziek spelen vinden we een andere manier om levenservaringen te vertellen en te delen. Theater ervaring is niet vereist, alleen een nieuwsgierige geest en de behoefte om verschillende thema’s uit het moederschap bespreekbaar te maken.