2e versie Jeugd en Veerkracht
“Oeps mijn gezin is anders”

De Stichting de Veerkrachtige Gemeenschap met zijn project VeerkrachtHuis, organiseert voor tweede jaar het programma “Jeugd en Veerkracht: oeps mijn gezin is anders” 

Het programma, is het gericht op hulpverleners, ouderconsulenten en ouders in het algemeen, die betrokken bij het welzijn van gezinnen en kinderen uit Delfshaven/ Rotterdam zijn. Jeugd en Veerkracht is bedoeld voor alle personen die bewust zijn dat gezinnen diverser zijn geworden, met eigen kenmerken, behoeften en mogelijkhedenen. 

Het is een feit dat bij scholen, praktijken en zelfs in de dagelijks leven van het buurt deze diversiteit wordt zichtbaarder en ze nemen toe. Wij denken dat belangrijk is in dit verschil te verdiepen om een geschikte ondersteuning aan gezinnen aan te bieden. 

Elke gezin is anders en wij kunnen niet deze diversiteit ontkennen. Tenzij wij het verschil tussen gezinnen kunnen zien en waarderen, kunnen we ook het welzijn van ouders en vooral het welzijn van de kinderen vergroten. 

Een “non traditioneel” gezin betekent niet per se een ongelukkig of een problematisch gezin. Integendeel kan “een anders” gezin een enorme veerkracht bron voor de kinderen zijn. Tenzij hulpverleners en ouders de eigen kenmerken en uitdagingen per gezin kunnen herkennen, worden de kansen groter om het leven kwaliteit van de kinderen te verhogen.

Tijdens het programma  Jeugd en Veerkracht, Oeps mijn gezin is anders willen we deze diversiteit bespreekbaar maken en naar het potentieel en mogelijkheden kijken die bij elke soort gezin aanwezig is of er ontdekt kan worden.

 

Gedurende 5 sessies, gaan we over 5 verschillende soorten gezinnen praten:

 

Nieuw samengesteld gezin

Intercultureel gezin

Gezin met een kind met speciale behoeften (verstandelijk beperking)

Pleeggezin

Eenoudergezin
Elke sessie bestaat uit drie hoofdlijnen:

1

Een lezing verzorgd door een ervaren deskundige die de thema vanuit een combinatie tussen theorie en de praktijk gaat behandelen.

2

Dialoogtafels.

3

Een gezamenlijk lunch om de gemeenschapsgevoel te versterken.

Data programma Jeugd en Veerkracht

Wil je contact met ons nemen?

Stuur ons een bericht